Buhalteriams, finansininkams, vadovams, teisininkams, biurų administratoriams. JŪS PRIVALOTE ŽINOTI DAUGIAU!

Mokesčių naujienos

split_long.png
Dalį gyventojų VMI informuos apie prašymus skirti paramą 2019 08 06
2019 m. rugpjūčio 6 d., Vilnius. Valstybinė mokesčių inspekcija (toliau – VMI) informuoja, kad šalies gyventojams, kurie užpildė popierinius prašymus skirti dalį pajamų mokesčio paramai ir Mokesčių administratoriui juos atsiuntė klasikiniu paštu, Elektroninio deklaravimo sistemoje (EDS) šiandien pradės siųsti informacinius pranešimus apie prašymuose įrašytus paramos gavėjus. Gyventojų, gausiančių pranešimus, yra beveik 33 tūkst. Nesinaudojantys EDS pranešimus gaus klasikiniu paštu.
„Siekdami užkirsti kelią neteisėtam asmens duomenų naudojimui ir sukčiavimui, tais atvejais, kai paštu atsiųstame gyventojo prašyme yra nurodyti kiti paramos gavėjai nei ankstesnių metų prašymuose, gyventojui, kurio vardu pateiktas popierinis prašymas, apie tokį pajamų mokesčio dalies paskyrimą, siunčiame informaciją, kad jis matytų, ar niekas neteisėtai nepasinaudojo jo asmens duomenimis“,- pasakoja Stasė Aliukonytė-Šnirienė, Mokestinių prievolių departamento direktorė, primindama, kad pranešimus gyventojai gali rasti prisijungę prie EDS (http://deklaravimas.vmi.lt) skiltyje „Pranešimai vartotojui“.
Kaip teigia Mokestinių prievolių departamento direktorė, jei gyventojas tokio prašymo neteikė (t. y. prašymą, galimai pasinaudojęs gyventojo asmens duomenimis, pateikė kitas asmuo), apie tai gyventojas gali pranešti VMI prisijungęs prie Mano VMI (www.vmi.lt/manovmi) arba atvykęs į artimiausią VMI padalinį (www.vmi.lt/cms/aptarnavimo-skyriai) arba pasitikėjimo telefonu 1882 (pasirinkus meniu 8 punktą „Pasitikėjimo telefonas“).

VMI primena, kad nuo 2020 m. sausio 1 d. prašymus skirti dalį pajamų mokesčio paramai gyventojai galės pateikti tik e. būdu prisijungę prie EDS. Prašymą bus galima pateikti savarankiškai arba atvykus į bet kurią apskrities valstybinę mokesčių inspekciją. Popieriniai prašymai, atsiųsti paštu ar pateikti tiesiogiai, VMI nebebus priimami. Tai leis išvengti galimų piktnaudžiavimo atvejų - pernai dėl galimai neteisėtai skirtos 2 proc. paramos Policijos departamentui VMI perdavė 41 skundą, o dėl galimai neteisėtai skirtos 1 proc. paramos - 58 skundus. Be to, paskaičiuota, kad dėl šių pasikeitimų administracinė našta gyventojams sumažės daugiau nei 161 tūkst. eurų.
Išsamią informaciją apie paramos skyrimą bei konsultacijas kitais mokestiniais klausimais gyventojai gali gauti paskambinę Mokesčių informacijos centro telefonu 1882 arba +370 525 53190. Konsultacijos telefonu įrašomos ir prilygintinos rašytinėms.
VMI inf.
 

Gaukite naujienas el. paštu

RSS

U Ž D U O K I T E   K L A U S I M Ą

             info@infolangas.lt

D Ė M E S I O ! ! !

D Ė M E S I O ! ! !

Savaitės sentencija

Nori išgirsti protingą atsakymą, protingai ir klausk.

J. V. Gėtė

Senesnės sentencijos

Buhalterio kalendorius

<
2024 m. kovas
>
I
II
III
IV
V
VI
VII
26
27
28
29
Akcijos
MOKESČIŲ KALENDORIUS
NEMOKAMI seminarai
Renginiai
REIKŠMINGOS datos
 
 

split

split

Verta žinoti

Lietuvos Respublikos Seimas 2024-uosius paskelbė NATO ir Europos Sąjungos metais; Dainų šventės metais; Diplomatų Lozoraičių metais

split

NAUJI mokymai - Tapkite profesionalu su LINKEDIN

AKTUALŪS nuotoliniai mokymai IŠMANUSIS BIURAS

→  SUSIDOMĖJOTE?

split

Vardadieniai

split

Šiandien orai Lietuvoje

Orai Vilniuje Orai Kaune Orai Klaipėdoje Orai Panevėžyje Orai Alytuje Orai Marijampolėje Orai Utenoje Orai Kėdainiuose Orai Ukmergėje Orai Mažeikiuose

9,56€  8,00 €   / IŠPARDUOTA!