Buhalteriams, finansininkams, vadovams, teisininkams, biurų administratoriams. JŪS PRIVALOTE ŽINOTI DAUGIAU!

Lietuvoje

split_long.png
Pernai dirbusiems pensininkams atnaujintos pensijos, daugumai - padidėjo 2019 07 12

„Sodra" pradeda mokėti atnaujintas senatvės ir netekto darbingumo (invalidumo) pensijas daugiau nei 170 tūkst. senjorų ir neįgaliųjų, kurie praėjusiais metais dirbo ir mokėjo pensijų socialinio draudimo įmokas. Kone kas ketvirtam gavėjui pensija atnaujinta, daugeliui - didėja. Taip pat šį mėnesį bus išmokėtos dėl pensijų atnaujinimo susidariusios nepriemokos už pirmus šešis šių metų mėnesius. Didesnėms pensijoms iš viso šiemet bus skirta apie 10 mln. mln. eurų.

 

„Dirbdami ir mokėdami pensijų socialinio draudimo įmokas, pensijų gavėjai, taip pat kaip ir kiti dirbantieji, įgyja stažą ir pensijos apskaitos vienetų. Tai reiškia, kad daugumai jų pensija padidėja.
Tokiu būdu dirbusiųjų pensijų gavėjų pensijos naujinamos kasmet - tam jokių prašymų teikti nebereikia. Kadangi pensija turėjo būti padidinta nuo sausio, pradėjus mokėti didesnes pensijas nuo liepos, bus išmokamos ir už pirmus šešis mėnesius susidariusios nepriemokos", - sako „Sodros" direktorė Julita Varanauskienė.
Kiek gali didėti pensija
Atnaujintos pensijos dydis apskaičiuojamas kiekvienam individualiai - jis priklauso nuo 2018 m. sumokėtų pensijų socialinio draudimo įmokų.
Mažų pensijų gavėjams - priemokos
 
Mažų pensijų gavėjams, kurių pensija (ar kelių gaunamų pensijų suma) po atnaujinimo neviršija 238,45 euro, ir toliau bus mokamos pensijų priemokos. Priemokos bus išmokėtos liepą - kai kuriems pensijų gavėjams kartu su atnaujinta pensija, o kai kuriems - atskirai.
SODROS inf.
 

Gaukite naujienas el. paštu

RSS

U Ž D U O K I T E   K L A U S I M Ą

             info@infolangas.lt

D Ė M E S I O ! ! !

D Ė M E S I O ! ! !

Savaitės sentencija

Nori išgirsti protingą atsakymą, protingai ir klausk.

J. V. Gėtė

Senesnės sentencijos

Buhalterio kalendorius

<
2024 m. balandis
>
I
II
III
IV
V
VI
VII
1
2
3
4
5
Akcijos
MOKESČIŲ KALENDORIUS
NEMOKAMI seminarai
Renginiai
REIKŠMINGOS datos
 
 

split

split

Verta žinoti

Lietuvos Respublikos Seimas 2024-uosius paskelbė NATO ir Europos Sąjungos metais; Dainų šventės metais; Diplomatų Lozoraičių metais

split

NAUJI mokymai - Tapkite profesionalu su LINKEDIN

AKTUALŪS nuotoliniai mokymai IŠMANUSIS BIURAS

→  SUSIDOMĖJOTE?

split

Vardadieniai

split

Šiandien orai Lietuvoje

Orai Vilniuje Orai Kaune Orai Klaipėdoje Orai Panevėžyje Orai Alytuje Orai Marijampolėje Orai Utenoje Orai Kėdainiuose Orai Ukmergėje Orai Mažeikiuose

9,56€  8,00 €   / IŠPARDUOTA!