Buhalteriams, finansininkams, vadovams, teisininkams, biurų administratoriams. JŪS PRIVALOTE ŽINOTI DAUGIAU!

Lietuvoje

split_long.png
Priimtas Dvigubo apmokestinimo ginčų sprendimo įstatymas 2019 07 12

Seimas priėmė europinį Dvigubo apmokestinimo ginčų sprendimo įstatymą (projektas Nr. XIIIP-3395(2), kuriuo į nacionalinę teisę perkeliamos Europos Sąjungos Tarybos direktyvos nuostatos dėl mokestinių ginčų sprendimo mechanizmų.

 

Šiame įstatyme nustatomos procedūros, taikomos siekiant išspręsti Lietuvos Respublikos ir kitų Europos Sąjungos valstybių narių ginčus dėl Lietuvos Respublikos sudarytų ir taikomų sutarčių ir konvencijų, kuriomis numatomas dvigubo apmokestinimo panaikinimas, aiškinimo ir taikymo.
Priimtame teisės akte reglamentuota prievolė galutinai išspręsti dvigubo apmokestinimo ginčus ne tik sandorių kainodaros klausimais, bet ir visais kitais atvejais, kai mokesčių mokėtojai apmokestinami pajamų ir kapitalo mokesčiais, kuriems taikomos dvišalės mokesčių sutartys bei Sąjungos arbitražo konvencija.
Suinteresuotas asmuo turės teisę pateikti Valstybinei mokesčių inspekcijai ir kiekvienos kitos su ginču susijusios valstybės narės kompetentingai institucijai skundą dėl ginčo, prašydamas jį išspręsti taikant abipusio susitarimo procedūrą.
Įstatyme įtvirtinta, kad skundas dėl ginčo turės būti paduotas per trejus metus nuo pirmo pranešimo apie sprendimą, lėmusį ar lemsiantį ginčą, gavimo dienos, neatsižvelgiant į tai, ar suinteresuotas asmuo turi teisę pasinaudoti Lietuvos Respublikos ar kurios nors kitos susijusios valstybės narės teisės aktuose nustatytomis teisių gynimo priemonėmis.
Priimtame teisės akte reglamentuotos skundo dėl ginčo priėmimo, atsiėmimo, ginčo sprendimo ir abipusio susitarimo procedūros.
Jeigu VMI ir kitos valstybės narės kompetentinga institucija pasieks susitarimą dėl ginčo sprendimo, toks susitarimas taps privalomas. Jeigu vis dėlto dvi kompetentingos institucijos nesusitartų per tam tikrą laikotarpį dėl sprendimo, tuomet bus taikoma ginčų sprendimo procedūra. Įstatyme reglamentuoti atvejai, kada suinteresuotas asmuo turės teisę pateikti prašymą sudaryti patariamąją komisiją ginčui spręsti. Patariamąją komisiją sudarys VMI ir kitos valstybės narės kompetentingos institucijos atstovai bei nepriklausomi ekspertai, skiriami iš patvirtinto sąrašo.
Naujame teisės akte įtvirtinti ir reikalavimai ekspertų kandidatūroms, nustatyti kriterijai, kada Valstybinė mokesčių inspekcija turės teisę pareikšti prieštaravimą dėl kitos valstybės narės kompetentingos institucijos į patariamąją komisiją siūlomo nepriklausomo eksperto kandidatūros.
Seimo spaudos biuro inf.
 

Gaukite naujienas el. paštu

RSS

U Ž D U O K I T E   K L A U S I M Ą

             info@infolangas.lt

D Ė M E S I O ! ! !

D Ė M E S I O ! ! !

Savaitės sentencija

Nori išgirsti protingą atsakymą, protingai ir klausk.

J. V. Gėtė

Senesnės sentencijos

Buhalterio kalendorius

<
2024 m. kovas
>
I
II
III
IV
V
VI
VII
26
27
28
29
Akcijos
MOKESČIŲ KALENDORIUS
NEMOKAMI seminarai
Renginiai
REIKŠMINGOS datos
 
 

split

split

Verta žinoti

Lietuvos Respublikos Seimas 2024-uosius paskelbė NATO ir Europos Sąjungos metais; Dainų šventės metais; Diplomatų Lozoraičių metais

split

NAUJI mokymai - Tapkite profesionalu su LINKEDIN

AKTUALŪS nuotoliniai mokymai IŠMANUSIS BIURAS

→  SUSIDOMĖJOTE?

split

Vardadieniai

split

Šiandien orai Lietuvoje

Orai Vilniuje Orai Kaune Orai Klaipėdoje Orai Panevėžyje Orai Alytuje Orai Marijampolėje Orai Utenoje Orai Kėdainiuose Orai Ukmergėje Orai Mažeikiuose

9,56€  8,00 €   / IŠPARDUOTA!