Buhalteriams, finansininkams, vadovams, teisininkams, biurų administratoriams. JŪS PRIVALOTE ŽINOTI DAUGIAU!

Lietuvoje

split_long.png
Prisiekė Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda 2019 07 12
2019.07.12 Seime įvyko iškilmingas Lietuvos Respublikos Seimo posėdis, skirtas Respublikos Prezidento Gitano Nausėdos priesaikai priimti.

 

Respublikos Prezidento priesaiką priėmė Konstitucinio Teismo pirmininkas Dainius Žalimas. Prisiekęs G. Nausėda įgijo visus Respublikos Prezidento įgaliojimus penkerių metų kadencijai.

 

Savo inauguracinėje kalboje G. Nausėda pabrėžė, kad Prezidento priesaikos žodžiai yra jo asmeninis įsipareigojimas Tautai ir Tėvynei. „Lietuvos vientisumas neatsiejamas nuo mūsų visuomenės vienybės. Tik vieningi būsime stiprūs. Tik kartu sutelkę jėgas, veikdami kryptingai ir bendrai būsime valstybė, kuri gyvena gerai ir kurioje gyventi gera", - tvirtino naujasis šalies vadovas.

 

G. Nausėdos įsitikinimu, Prezidentas privalo užtikrinti, kad įstatymų viršenybė galiotų kiekvienam, teisėsaugos sistema būtų apsaugota nuo politikų įtakos, teisingumą vykdytų profesionalūs ir nepriekaištingos reputacijos žmonės, o iš kiekvieno valstybės pareigūno būtų reikalaujama asmeninės atsakomybės.

 

Prezidentas, iškeldamas Gerovės valstybės idėją, išskyrė penkis esminius šalies rodiklius: pajamų nelygybės mažinimas, biudžeto mokestinių pajamų didinimas nuo šiandieninių 30 iki 35 proc. BVP, regioninės atskirties mažinimas, efektyvus ES fondų lėšų panaudojimas ir švietimo kokybės pažanga. „Būtent šie Gerovės Lietuvos rodikliai man bus Vyriausybės ir visų politinių jėgų bendro darbo vertinimo kriterijais. Todėl skirdamas ministrus, pasirašydamas įstatymus, kritikuodamas ir girdamas viską vertinsiu pagal tai, kiek institucijos ir pareigūnai tarnauja Lietuvos žmonių gerovei", - teigė G. Nausėda.

 

Prezidentė Dalia Grybauskaitė, sveikindama naująjį Respublikos Prezidentą G. Nausėdą, pažymėjo, kad naująjį šalies vadovą užgula didžiulė atsakomybės našta, o Konstitucija bei žmonių valia bus vienintelis kelrodis, kuris turės rodyti kelią bet kokioje situacijoje. G. Nausėdai ji palinkėjo kantrybės, stiprybės ir žmonių palaikymo.

 

Seimo Pirmininkas Viktoras Pranckietis padėkojo kadenciją baigusiai Prezidentei Daliai Grybauskaitei už indėlį į Lietuvos politinę ir pilietinę raidą. „Jūsų vadovavimo laikotarpiu mūsų šalis tapo labiau pasitikinti savimi. Drąsi ir aiški pozicija užsienio politikoje, nuoseklus gynybos sistemos formavimas, energetinis savarankiškumas, stabili ekonomika, pasitikėjimas teisėsaugos sistema Prezidento institucijai tapo strateginiais prioritetais. Šios gairės yra kelias, kuriuo žengsime į naująjį Lietuvos etapą", - pabrėžė Seimo Pirmininkas.

 

V. Pranckietis naujajam Prezidentui G. Nausėdai palinkėjo sėkmės ugdant ir puoselėjant gerovę, sutarimą ir pagarbą šalyje. „Tikiu, kad Jūsų skvarbus analitinis žvilgsnis padės įtvirtinti prezidentinio atstovavimo principus strateginiais šalies klausimais. Konstitucinė pareiga spręsti pagrindinius užsienio politikos klausimus ir kartu su Vyriausybe vykdyti užsienio politiką tebūna reikšminga Jūsų darbotvarkėje", - sakė parlamento vadovas.

 

Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis pasveikino Respublikos Prezidentą Gitaną Nausėdą ir visus Lietuvos žmones su naujo Lietuvos politinės raidos etapo pradžia. „Linkiu, kad šis etapas būtų kupinas dialogo, atvirumo, bendradarbiavimo ir tikros demokratijos, kuri jungia ir vienija, o ne skiria ir skaldo", - kalbėjo Ministras Pirmininkas.

 

Iškilmingame posėdyje invokaciją sakė Vilniaus arkivyskupas metropolitas Gintaras Grušas.

 

Seimo spaudos biuro inf.
 

Gaukite naujienas el. paštu

RSS

U Ž D U O K I T E   K L A U S I M Ą

             info@infolangas.lt

D Ė M E S I O ! ! !

D Ė M E S I O ! ! !

Savaitės sentencija

Nori išgirsti protingą atsakymą, protingai ir klausk.

J. V. Gėtė

Senesnės sentencijos

Buhalterio kalendorius

<
2024 m. balandis
>
I
II
III
IV
V
VI
VII
1
2
3
4
5
Akcijos
MOKESČIŲ KALENDORIUS
NEMOKAMI seminarai
Renginiai
REIKŠMINGOS datos
 
 

split

split

Verta žinoti

Lietuvos Respublikos Seimas 2024-uosius paskelbė NATO ir Europos Sąjungos metais; Dainų šventės metais; Diplomatų Lozoraičių metais

split

NAUJI mokymai - Tapkite profesionalu su LINKEDIN

AKTUALŪS nuotoliniai mokymai IŠMANUSIS BIURAS

→  SUSIDOMĖJOTE?

split

Vardadieniai

split

Šiandien orai Lietuvoje

Orai Vilniuje Orai Kaune Orai Klaipėdoje Orai Panevėžyje Orai Alytuje Orai Marijampolėje Orai Utenoje Orai Kėdainiuose Orai Ukmergėje Orai Mažeikiuose

9,56€  8,00 €   / IŠPARDUOTA!