Buhalteriams, finansininkams, vadovams, teisininkams, biurų administratoriams. JŪS PRIVALOTE ŽINOTI DAUGIAU!

Teisė

split_long.png
Vejapjovėmis „šienavo" mokesčius 2015 01 06

Vilniaus apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (toliau — Vilniaus AVMI) informuoja, kad patikrinusi įmonę, kuri verčiasi vejapjovių, sniego pjūklų, generatorių, vandens siurblių ir pompų, kompresorių, kultivatorių ir kt. prekių, įsigytų Kinijoje, prekyba smulkiesiems verslininkams bei prekybininkams pagal verslo liudijimus, nustatė per 200 tūkst. litų nesumokėtų mokesčių.

 

Įvertinus riziką ir palyginus su Vilniaus AVMI turimais duomenimis, kilo įtarimai, jog bendrovė neapskaito gautų pajamų.

 

Pradėjusi kontrolės veiksmus įmonėje VAVMI buhalterinės apskaitos dokumentuose nustatė didelį neparduotų prekių likutį.

 

Norėdami įsitikinti ar dokumentuose rodomi prekių kiekiai yra teisingi, mokesčių inspektoriai nusprendė šias prekes inventorizuoti.

 

Informavus įmonę apie inventorizaciją, direktorius mįslingai tapo nepasiekiamas, tiesiog „išvykęs" arba „jo nebuvo įmonės patalpose". Po kelių dienų atlikusi inventorizaciją, VAVMI nustatė didelį prekių trūkumą. 

 

Prekės jau buvo parduotos, tačiau pajamos neapskaitytos. Po inventorizacijos bendrovė puolė tikslinti buhalterinės apskaitos registrus.

 

Kontrolės patikrinimo metu paaiškėjo, kad skaičiai buhalteriniuose dokumentuose bei prekių kiekis sandėlyje stebuklingu būdų išsilygino.

 

Deja, bet magija bendrovei nepadėjo. Tikslinant bendrovės apskaitos duomenis išaiškėjo, jog įmonė daugiau nei 700 tūkst. Lt padidino parduotų prekių savikainą bei veiklos sąnaudas.

 

Šios sumos „taupymas" įmonei kainavo 124 tūkst. Lt pelno mokesčio.

 

 „Įmonės direktorius bandė „taupyti" net tik padidindamas prekių savikainą, bet ir iš Kinijos įsigytas prekes laikydamas ir veiklą vykdydamas nuosavose patalpose, kurios nebuvo įregistruotos ir už kurias nebuvo sumokėtas nekilnojamojo turto mokestis. Kontrolės veiksmų metu papildomai nustatyta daugiau nei 200 tūkst. Lt nesumokėtų mokesčių suma,"- pasakoja Vilniaus AVMI Kontrolės departamento viršininkas Marius Žemgulis.

 

Vilniaus AVMI primena, kad gyventojai apie nelegalios veiklos atvejus, neapskaitytas pajamas ar kitus mokestinius pažeidimus gali pranešti paskambinę pasitikėjimo telefonu 1882, pasinaudodami išmaniųjų telefonų programėle „Pranešk", užpildę anketą internetinėje svetainėje www.vmi.lt/cms/stop-seseliui arba apsilankę Mokesčių inspekcijoje.

 

Vilniaus AVMI inf.

 

Gaukite naujienas el. paštu

RSS

U Ž D U O K I T E   K L A U S I M Ą

             info@infolangas.lt

D Ė M E S I O ! ! !

D Ė M E S I O ! ! !

Savaitės sentencija

Nori išgirsti protingą atsakymą, protingai ir klausk.

J. V. Gėtė

Senesnės sentencijos

Buhalterio kalendorius

<
2024 m. gegužė
>
I
II
III
IV
V
VI
VII
29
30
1
2
Akcijos
MOKESČIŲ KALENDORIUS
NEMOKAMI seminarai
Renginiai
REIKŠMINGOS datos
 
 

split

split

Verta žinoti

Lietuvos Respublikos Seimas 2024-uosius paskelbė NATO ir Europos Sąjungos metais; Dainų šventės metais; Diplomatų Lozoraičių metais

split

NAUJI mokymai - Tapkite profesionalu su LINKEDIN

AKTUALŪS nuotoliniai mokymai IŠMANUSIS BIURAS

→  SUSIDOMĖJOTE?

split

Vardadieniai

split

Šiandien orai Lietuvoje

Orai Vilniuje Orai Kaune Orai Klaipėdoje Orai Panevėžyje Orai Alytuje Orai Marijampolėje Orai Utenoje Orai Kėdainiuose Orai Ukmergėje Orai Mažeikiuose

9,56€  8,00 €   / IŠPARDUOTA!