Buhalteriams, finansininkams, vadovams, teisininkams, biurų administratoriams. JŪS PRIVALOTE ŽINOTI DAUGIAU!

Finansai

split_long.png
Nereikalingos ir pamirštos banko sąskaitos tuština kišenes 2012 06 22

Jeigu turite ne vieną sąskaitą ir ne viename banke, metas atlikti reviziją. Daugelis bankų jau anksčiau apmokestino sąskaitų tvarkymą ir renka po 1 litą per mėnesį už kiekvieną sąskaitą.

 

Tad pinigai sąskaitoje, kurios nenaudojate, tirps, net jeigu jų ten ir nelaikysite. Galiausiai, kai norėsite sąskaitą uždaryti, gali paaiškėti, kad teks atiduoti skolą bankui.

 

SEB ragina gyventojus uždaryti nereikalingas sąskaitas, jų tvarkymas nuo šiol kainuos.

 

SEB bankas pranešė, kad nuo liepos apmokestins privačių asmenų sąskaitų tvarkymą. Sąskaitas šiame banke turintiems gyventojams teks mokėti po 1 litą per mėnesį. Neapmokestinamos liks tik tos sąskaitos, kurios susietos su debeto mokėjimo kortelėmis.

 

„Swedbank“ taiko 3 litų už ketvirtį sąskaitos tvarkymo mokestį, „Danske“ bankas, DNB jau taiko 1 Lt mėnesinį sąskaitos tvarkymo mokestį. „Nordea“ skelbia, kad sąskaitos tvarkomos nemokamai.

 

„Atkreipiame dėmesį, kad šis mokestis nebus taikomas už visų rūšių indėlių sąskaitų tvarkymą, taip pat asmenims, kurie naudojasi bet kuriuo SEB banko paslaugų planu“, - skelbia SEB bankas.

 

Klientai raginami arba užsisakyti poreikius atitinkantį SEB banko paslaugų planą, tuomet nė už vienos sąskaitos tvarkymą nebūtų taikomas mokestis. Taip pat galima įsigyti debeto kortelę ir susieti ją su sąskaita. Tuomet mokestis tai sąskaitai nebūtų taikomas. Galiausiai, sąskaitą galima tiesiog uždaryti.

 

„Bankas siekia, kad klientai aktyviai naudotųsi savo turimomis banko sąskaitomis ir nebūtų nenaudojamų banko sąskaitų, kurių administravimas bankui reiškia papildomas sąnaudas.

 

Bankas kasmet peržiūri paslaugų įkainius, atsižvelgdamas į konkurencinę aplinką, patiriamas sąnaudas ir ekonomišką pagrįstumą bankui teikti konkrečias paslaugas“, - paaškinama SEB banko pranešime.

 

Konkurencinėje aplinkoje dauguma didžiųjų bankų sąskaitos tvarkymo mokesčius jau taiko.

 

„Sąskaitoms tvarkyti bankas patiria išlaidas. Mokestis paskaičiuojamas atsižvelgiant į sąnaudas, įvertinus situaciją rinkoje, o klientams paliekama alternatyva. Jie gali pasirinkti SEB paslaugų planą ar sąskaitą uždaryti. Siekiame paskatinti klientus sąskaitomis naudotis, nes bankui prižiūrėti nenaudojamas sąskaitas kainuoja.

 

Su debetinėmis kortelėmis susietos sąskaitos neapmokestinamos, nes bankas siekia skatinti žmones atsiskaityti kortelėmis“, - paaiškino SEB banko ryšių su žiniasklaida atstovas Arvydas Žilinskas.

 

lrytas.lt inf.

 

Gaukite naujienas el. paštu

RSS

U Ž D U O K I T E   K L A U S I M Ą

             info@infolangas.lt

D Ė M E S I O ! ! !

D Ė M E S I O ! ! !

Savaitės sentencija

Nori išgirsti protingą atsakymą, protingai ir klausk.

J. V. Gėtė

Senesnės sentencijos

Buhalterio kalendorius

<
2024 m. gegužė
>
I
II
III
IV
V
VI
VII
29
30
1
2
Akcijos
MOKESČIŲ KALENDORIUS
NEMOKAMI seminarai
Renginiai
REIKŠMINGOS datos
 
 

split

split

Verta žinoti

Lietuvos Respublikos Seimas 2024-uosius paskelbė NATO ir Europos Sąjungos metais; Dainų šventės metais; Diplomatų Lozoraičių metais

split

NAUJI mokymai - Tapkite profesionalu su LINKEDIN

AKTUALŪS nuotoliniai mokymai IŠMANUSIS BIURAS

→  SUSIDOMĖJOTE?

split

Vardadieniai

split

Šiandien orai Lietuvoje

Orai Vilniuje Orai Kaune Orai Klaipėdoje Orai Panevėžyje Orai Alytuje Orai Marijampolėje Orai Utenoje Orai Kėdainiuose Orai Ukmergėje Orai Mažeikiuose

9,56€  8,00 €   / IŠPARDUOTA!