Buhalteriams, finansininkams, vadovams, teisininkams, biurų administratoriams. JŪS PRIVALOTE ŽINOTI DAUGIAU!

Finansai

split_long.png
Objektyvus įkainių pagrįstumo tyrimas sustiprins pasitikėjimą šalies bankų rinka – Lietuvos bankų asociacija 2012 05 24

Lietuvos centrinio banko vykdomas bankų įkainių pagrįstumo tyrimas padės užkirsti kelią šiuo metu objektyviais duomenimis nepagrįstoms, todėl dažniausiai emocingoms, o kartais ir atvirai populistinėms spekuliacijoms šia jautria gyventojams ir verslui tema, teigia Lietuvos bankų asociacija.

 

„Kainos, o ypač jų dydis visuomet yra jautri tema, todėl svarbu, kad diskusijose apie bankų sektorių pagaliau būtų remiamasi objektyviais analizės duomenimis. Bankų paslaugomis daugelis iš mūsų naudojamės kone kasdien, todėl norėtume, kad liktų kuo mažiau erdvės galimoms abejonėms dėl ekonominio įkainių pagrįstumo,“ – sako Lietuvos bankų asociacijos prezidentas Stasys Kropas.

 

Lietuvos bankas yra pranešęs, kad pradeda bankų įkainių už suteiktas paslaugas pagrįstumo tyrimą. Juo siekiama nustatyti, kiek mokėjimo paslaugų teikėjams kainuoja grynųjų pinigų tvarkymo, kredito pervedimų, tiesioginio debeto, debeto ir kredito kortelių operacijos ir kokių sąnaudų dalis padengiama pajamomis.

 

Numatyta, kad tyrimo rezultatai paaiškės rudenį. Šiuo metu daugiau nei penkiolika Europos Sąjungos centrinių bankų gilinasi į bankų įkainių pagrįstumo klausimus.

 

Pasak Lietuvos bankų asociacijos prezidento, atliekant sąnaudų už mokėjimo paslaugas analizę svarbu remtis simetriškumo principu.

 

T. y. būtina vertinti ir grynųjų pinigų tvarkymo išlaidas bei būtinąsias investicijas dėl griežtų ir dažnai tobulinamų valstybės, taip pat rinkos priežiūros institucijų, reikalavimų dėl duomenų teikimo, finansinių paslaugų kokybės ir saugumo bei jų stebėsenos.

 

„Esame įsitikinę, kad pirmą kartą atliekama įvairiapusė Lietuvos banko analizė prisidės prie pasitikėjimo šalies bankų rinka didinimo ir suteiks jai dar vieną konkurencinį postūmį,“ – sako S. Kropas.

 

Pernai Lietuvos banko atlikto mokėjimo įstaigų bei kredito unijų teikiamų mokėjimo paslaugų įkainių palyginimo tyrimas parodė, kad lėšos už mokėjimus sudaro maždaug 9 proc. visų bendrų bankų pajamų.

 

Prieita prie išvados, kad palyginti su kaimyninėmis šalimis, mokėjimai litais šalyje yra bene mažiausi, o mokėjimai eurais pigesni kitose šalyse.

 

2009-ųjų Europos Komisijos duomenimis, Lietuvoje vidutinis banko sąskaitos eksploatavimo mokestis yra antras pagal mažumą Europos Sąjungoje, o veikiančių bankų įkainiai skelbiami itin skaidriai.

 

Be pačių bankų svetainių, kur pateikiami visų pagrindinių paslaugų įkainiai, šiuo metu palyginamoji informacija apie 37 standartinius 13 Lietuvos ir užsienio bankų filialų taikomus įkainių tarifus už suteiktas paslaugas yra skelbiama Lietuvos banko interneto svetainėje.

 

Lietuvos bankų asociacijos inf.

 

Gaukite naujienas el. paštu

RSS

U Ž D U O K I T E   K L A U S I M Ą

             info@infolangas.lt

D Ė M E S I O ! ! !

D Ė M E S I O ! ! !

Savaitės sentencija

Nori išgirsti protingą atsakymą, protingai ir klausk.

J. V. Gėtė

Senesnės sentencijos

Buhalterio kalendorius

<
2024 m. gegužė
>
I
II
III
IV
V
VI
VII
29
30
1
2
Akcijos
MOKESČIŲ KALENDORIUS
NEMOKAMI seminarai
Renginiai
REIKŠMINGOS datos
 
 

split

split

Verta žinoti

Lietuvos Respublikos Seimas 2024-uosius paskelbė NATO ir Europos Sąjungos metais; Dainų šventės metais; Diplomatų Lozoraičių metais

split

NAUJI mokymai - Tapkite profesionalu su LINKEDIN

AKTUALŪS nuotoliniai mokymai IŠMANUSIS BIURAS

→  SUSIDOMĖJOTE?

split

Vardadieniai

split

Šiandien orai Lietuvoje

Orai Vilniuje Orai Kaune Orai Klaipėdoje Orai Panevėžyje Orai Alytuje Orai Marijampolėje Orai Utenoje Orai Kėdainiuose Orai Ukmergėje Orai Mažeikiuose

9,56€  8,00 €   / IŠPARDUOTA!