Buhalteriams, finansininkams, vadovams, teisininkams, biurų administratoriams. JŪS PRIVALOTE ŽINOTI DAUGIAU!

Verslas

split_long.png
Už vokeliuose mokėtus atlyginimus - 16 tūkst. litų bauda 2012 04 19

Kauno apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (toliau - AVMI) informuoja, kad atlikus patikrinimą uždarojoje akcinėje bendrovėje (toliau - UAB) "Teresės Lelešienės mėsos perdirbimo įmonė" išaiškinti ne tik vokeliuose mokėti atlyginimai, bet ir nelegaliai dirbantis asmuo. Už nustatytus pažeidimus minėtos bendrovės direktorei Marijampolės rajono apylinkės teismas skyrė 16 tūkst. litų baudą.

 

"Teresės Lelešienės mėsos perdirbimo įmone" mokesčių inspekcijos specialistai susidomėjo patikrinę Kazlų Rūdoje mėsos gaminiais prekiaujantį kioską ir radę rūkytos produkcijos, kuriai pardavėja neturėjo įsigijimo dokumentų. Kadangi mėsos gaminiai buvo pažymėti tame pačiame mieste veikiančios Teresės Lelešienės įmonės firminiais ženklais - nuspręsta atlikti operatyvų patikrinimą ir šioje bendrovėje.

 

Mokesčių inspektoriai patikrinę mėsos perdirbimo įmonės veiklą nustatė, kad čia, šių metų sausio mėnesį dviem darbuotojams buvo išmokėta 700 litų suma buhalteriniuose dokumentuose neapskaityto darbo užmokesčio.

 

Be to, patikrinimo metu mėsos perdirbimo ceche buvo aptikta nelegaliai dirbanti valytoja. Moteriai, kuri buvo aprūpinta specialiais drabužiais bei įvairiomis darbo priemonėmis, buvo mokamas 20 litų atlyginimas už kiekvieną darbo dieną.

 

"Mokėdamos atlyginimus vokeliuose įmonės ne tik nesumoka visų mokesčių valstybei, bet ir skriaudžia savo darbuotojus, kurie netenka dalies socialinių garantijų. Be to, nesąžiningai vykdantys veiklą verslininkai gali susimažinti savo produkcijos įkainius sudarydami nepalankias sąlygas kitiems rinkos dalyviams," - sako Kauno AVMI Mokestinių prievolių departamento direktorė Judita Stankienė.

 

Iki šių metų balandžio vidurio Kauno AVMI sulaukė 242 pranešimų apie įvairius mokesčių pažeidimus, iš jų - 57 dėl atlyginimų mokėjimo vokeliuose. Analizuojant ir tikrinant gautų pajamų neapskaitymo atvejus praėjusiais metais papildomai į biudžetą buvo priskaičiuota per 20 mln. litų.

 

Mokesčių inspekcija primena ir ragina gyventojus, turinčius informacijos apie vokelius, įmonėse neapskaitomas pajamas arba kitus mokestinius pažeidimus, pranešti VMI pasitikėjimo telefonu 1882, užpildyti anketą www.vmi.lt ar apsilankyti savo teritorijos AVMI.

 

Kauno AVMI inf.

 

Gaukite naujienas el. paštu

RSS

U Ž D U O K I T E   K L A U S I M Ą

             info@infolangas.lt

D Ė M E S I O ! ! !

D Ė M E S I O ! ! !

Savaitės sentencija

Nori išgirsti protingą atsakymą, protingai ir klausk.

J. V. Gėtė

Senesnės sentencijos

Buhalterio kalendorius

<
2024 m. balandis
>
I
II
III
IV
V
VI
VII
1
2
3
4
5
Akcijos
MOKESČIŲ KALENDORIUS
NEMOKAMI seminarai
Renginiai
REIKŠMINGOS datos
 
 

split

split

Verta žinoti

Lietuvos Respublikos Seimas 2024-uosius paskelbė NATO ir Europos Sąjungos metais; Dainų šventės metais; Diplomatų Lozoraičių metais

split

NAUJI mokymai - Tapkite profesionalu su LINKEDIN

AKTUALŪS nuotoliniai mokymai IŠMANUSIS BIURAS

→  SUSIDOMĖJOTE?

split

Vardadieniai

split

Šiandien orai Lietuvoje

Orai Vilniuje Orai Kaune Orai Klaipėdoje Orai Panevėžyje Orai Alytuje Orai Marijampolėje Orai Utenoje Orai Kėdainiuose Orai Ukmergėje Orai Mažeikiuose

9,56€  8,00 €   / IŠPARDUOTA!